Защо блог?

Дълго мислих дали имам отговор на този въпрос…и се оказа, че идеята ми е само смътна и няма изчистен вид. Тоест нещо като „малко бременна“ 🙂 В крайна сметка бих могла да споделям с близките си това, което ме интересува. А аз обичам да готвя…
Тук, обаче, идва първият проблем. Ами ако близките ми не се интересуват от това, което искам да споделя? Или най-малкото не се интересуват от детайлите. Винаги мога да разкажа на съпруга ми или на някоя приятелка какъв сладкиш съм направила, но в повечето случаи те се интересуват от крайния резултат, а не от количеството на продуктите, от времето за приготвяне, от съда за готвене и от всички онези дребни неща, които всъщност ме гъделичкат мен и заради, които правя знайни и незнайни ястия (в много случаи по още по- незнайни рецепти).
Втората причина да създам блог е не идеята да споделя моите кулинарни изкушения, провали и успехи. Аз далеч не съм феноменален кулинар (като изключим опита да изхраниш две капризни хлапета) и имам доста несполуки в кухнята. Но пък някои неща правя добре, други още по-добре (тук направо ми се иска да се потупам по рамото). Та в този случай съвсем естествено е да искам да се похваля, когато сполуча да направя нещо добро. Повече ми се иска, обаче, да обсъдя с някой друг (всъщност с много други) любител кулинар именно онези дребни и нищо не означаващи за незаинтересованите подробности. И да получа опит от други хора.
Нямам достатъчно време или възможност да отида на кулинарно училище, нито пък имам толкова приятели кулинари и мрежата е един чудесен вариант да общувам точно с онези, които не са професионалисти в кулинарията, но тя им е страст.
И затова блогът се казва Страстта на Павлина. Защото за мен готвенето е именно страст. И както винаги, когато човек е изгарян от страсти, може да се опари, да се провали, но пък ако успее…удовлетворението е неописуемо.
И затова – нека да споделим кулинарните си страсти тук. Да готвим заедно, за да ни е по-забавно.
И ако искаме да споделим и други неща, които са ни интересни. Все пак животът не е само ядене, въпреки, че напълно споделям италианското разбиране, че хората, които обичат да готвят и да хапват са влюбени в живота!

За онези, което имат нужда от съвет или биха искали торта (можем да я измислим по ваше желание :)) – тел. 0 888 220 746

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s