Ореховки

Тези ореховки са без брашно – само с белтъци, защото има варианти и с брашно.

Необходими продукти:

5 белтъка

1 чаена лъжица лимонов сок

около 3 чаени чаши смлени орехи

1 и 1/2 чаена чаша захар (може да намалите захарта, ако ви се стори много сладко)
Разбийте белтъците и захарта на гъст сняг като прибавяте по малко от лимоновия сок. Прибавят се орехите и се разбърква внимателно. Върху хартия за печене се слага по малко от сместа. Пече се на 120С около 30-40 минути. Когато са готови ореховките се отделят лесно от хартията. Ако искате да имат по-тъмен цвят, прибавете 1 суп. лъжица какао към сместа.

2013-07-12 22.02.27

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s