Маслени кошнички с шоколадов крем

Необходими продукти:

250гр. брашно

140гр. масло

100гр. захар

1 яйце

ванилия

канела

От всички продукти се замесва пясъчно маслено тесто (тестото изглежда като едър мосък пясък, който се събира на топка и се оставя за половин час в хладилник). Охладеното тесто се разточва на тънка кора, изрязва се на кръгчета, които се поставят във формички, които позволяват оформянето на кошничка или черупка. Дъното на кръгчетата се дупчи с вилица. Пекат се на 180С около 10-15 минути. Осавят се да се охладят и се пълнят с крем по избор. В случая – шоколадов ганаш – разтопен в течна сметана шоколад в съотношение 1 към 1 или 1 към 2 в полза на шоколада.

2013-07-03 05.00.39

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s