Кифлички с шоколадов пълнеж

Уханни, меки, сладки, чудесно съчетание на аромати.

Необходими продукти:

За тестото:

6 и 1/2 ч.ч. брашно

3 яйца

1/2 ч.ч. захар

1 и 1/4 ч.ч. прясно мляко

150гр. масло – разтопено

2 ч.л. суха (инстантна) мая

кората на един лимон (бихте могли да замените с портокал)

1 ванилия

щипка сол

За пълнежа:

100 гр. шоколад – черен или млечен по желание

4 с.л. какао

4 с.л. кафява захар за карамелен вкус

1 ч.л. канела

За намазване:

разбито яйце

захар за поръсване

Замесете тестото за кифличките като смесите брашното, маята и захарта. Направете кладенче, в което добавете затопленото мляко и разтопеното масло. Разбъркайте. Добавете разбитите със солта яйца, настърганата лимонова кора и ванилията. Месете до получаване на гладко тесто, но не прекалено, за да не стане жилаво. Достатъчно е всички продукти да се смесят и да се получи хомогенна смес без бучки. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си. Това отнема около 2 часа.

Пригответе плънката като разтопите на водна баня шоколада и маслото. Свалете от котлона, прибавете какаото, кафявата захар и канелата. Разбъркайте и оставете да се охлади.

Разделете втасалото тесто на 3 или 4 част. Всяка част разточете на кръгла кора с дебелина 0,5см. Разрежете кръга така, че да се получат триъгълници, чийто връх тръгва от центъра на кръга. Големината на триъгълниците е по ваш избор. Намажете всеки триъгълник с плънката, като се стараете тя да не е намазана на дебел слой, защото при печене ще изтече. Завийте кифличките от широката към тясната част на триъгълника. Печете на 170С около 20 минути.

От това количество се получават около 50 кифлички.

2013-01-13 14.31.51 2013-01-13 14.31.31

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s