Шоколадови бонбони

Бонбони от натурален шоколад с два вида пълнеж: крем от млечен шоколад с уиски и крем от бял шоколад с лимон.

2012-12-05 11.48.33 2012-12-05 11.48.13

2 thoughts on “Шоколадови бонбони

  • Бонбоните се правят сравнително лесно, но се иска търпение, особено, ако са бонбони с пълнеж.
   Специално за тези са ви нужни черен, млечен и бял шоколад, течна сметана, лимон, уиски и формички, които са подходящи. Аз съм използвала силиконови формички, но може да се използват и формите от кутия шоколадови бонбони.
   Разтопявате черния шоколад на водна баня. За да се темперира в домашни условия, след като го махнете от водната баня прибавете още малко шоколад, който също ще се разтопи при непрекъснато бъркане до гладка и лъскава смес. Оставяте съвсем леко да се охлади, за да не е прекалено течен. Намазвате формичките със шоколада с четка като го правите на два пъти и чакате първият слой да стегне, за да нанесете втория. Оставяте в хладилник да стегне и през това време правите пълнежа. Тези бонбони са с два пълнежа. И двата са крем ганаш, единият с млечен шоколад, а другият е с бял шоколад. Крем ганаш се прави от шоколад и течна сметана в съотношение 1 към 1. Тоест заливате 100гр. шоколад със 100гр. течна сметана, която е много гореща и бъркате до гладкост. В белия ганаш капвате няколко капки лимонов сок, а в млечния ганаш няколко капки уиски. Изсипвате пълнежа във вече стегналите черупки от бонбони и отново слагате в хладилник да стегнат. След това наливате отгоре малко от разтопения шоколад, за да затворите и отново в хладилника. След около 1-2 часа вадите от формите и консумирате.
   Надявам се да ви достави удоволствие бонбоноправенето :). Винаги можете да импровизирате с пълнежа и да направите други кремове, които да овкусите с аромати или подправки по ваш вкус.
   Споделете после резултата 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s