Шоколадови бисквити с крем

Перфектни, пухкави, идеални за сутрешното кафе🙂

Необходими продукти:

1 и 1/2 чаени чаши брашно

1/4 чаена чаша какао

1 чаена лъжица бакпулвер

щипка сол

240 гр. меко масло

3/4 чаена чаша захар

4 яйца

1 ванилия

Какаото, брашното, бакпулвера и солта се пресяват. Отделно се разбиват маслото и захарта до получаването на крем. Към маслената смес се прибавят яйцата едно по едно като сместа се разбива добре след всяко яйце. Прибавя се ванилията. Към получения яйчен крем се прибавят сухите съставки и сместа се разбива добре с миксер. Консистенцията е гъста – като за мъфини. Върху хартия за печене се оформят бисквити, като се слага по една супена лъжица от сместа. Пекат се в предварително загрята на 150С фурна около 10 минути.

Получените бисквитки се слепват по две с крем по желание.

Моите кремове бяха два – лимонов мус и ябълков крем.

Лимонов мус: 

100мл.течна сладкарска сметана

100гр. бял шоколад

1 чаена чаша бял шоколад

сокът от един лимон

Течната сметана се загрява до кипване и се сваля от котлона. Към нея се прибавя натрошен шоколадът и се бърка до получаването на гладка смес. Добавя се сокът от лимона. След като сместа изстине, се прибавя битата сметана и се разбърква внимателно.

Ябълков крем:

3-4 ябълки

3 супени лъжици масло

1 ч.л канела

3 супени лъжици захар

1 чаена чаша бита сметана

Нарязаните кубчета ябълки се задушават заедно с маслото, захарта и канелата и с много малко вода (2-3 супени лъжици). Пасират се на гладък крем и след изстиването им се прибавя битата сметана.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s