Шоколадови великденски яйца

Нищо особено няма в тази рецепта. Просто една идея за Великден.

Необходими продукти:

шоколад – вида и количеството е по ваше желание

форма за яйца – продават се

крем – по ваше желание (може и без него – яйцата ще са кухи)

Разтопявате шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, като внимавате да не загори. Охлаждате го, за да започне да се стяга, но все още да е течен и намазвате с дебел слой формите. След като е напълно стегнал изваждате готовите яйчени черупки, пълните ги с крем (или пък не) и ги слепвате с разтопен шоколад. Украсата е изцяло по ваш вкус и въображение.

Моите шоколадови яйца са от бял, черен и оранжев шоколад и са пълни с шоколадов мус.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s