Лимонови петифури с шоколодов мус

Необходими продукти:

За петифурите:

280 гр. брашно

70 гр. нишесте

120 гр. меко масло

180 гр. захар

3 яйца

2 лимона

60 мл. прясно мляко

200 гр. кисело мляко

1 бакпулвер

За шоколадовия мус:

100 гр. черен шоколад

200 мл. течна подсладена сметана

 

За да приготвите петифурите разбийте захарта с кората от двата лимона. Прибавете последователно яйцата, прясното мляко, киселото мляко, маслото до получаването на хомогенна смес. С внимателно бъркане добавете пресятото брашно, нишестето и бакпулвера. Печете 30 минути на 180С. Дозата е за тава с размери 30х40 см.

За шоколадовия мус пригответе ганаш от 100 гр. шоколад и 100 мл. течна сметана като загреете сметаната до кипване и разтворите шоколада в нея. Останалите 100 мл. течна сметана разбийте на сняг и прибавета внимателно към шоколадовия ганаш.

Нарежете изпечения блат на квадрати с големина 3х3 см. (или по друг начин, който ви харесва) и украсете с шоколадовия ганаш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s