Брауни с орехи

Изключително вкусни, изключително шоколадови….

Необходими продукти:

1 ч.ч. масло (разтопено)

1 ч.ч. какао

1 1/3 ч.ч. захар

4 яйца

1 1/4 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

ванилия

орехи (поне 1 ч.ч.)

Разбийте стопеното масло с какаото и захарта до хомогенна смес. Прибавете яйцата едно по едно, а след това и ванилията. В отделен съд пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете към шоколадово яйчената смес. Печете в намаслена тава, застлана с хартия около 35 минути на 180С. Дозата е за тава с размери 30Х40 см. Ако тавата ви е по-малка, просто ще имате по-дебело брауни🙂. След изстиване на блата го нарежете на порции.

Някои от браунитата са покрити с горещ фондан, а други с бял шоколад и са изрисувани със сладкарски бои.

Горещия фондан се приготвя като 400 гр. захар, 100 мл. вода и 2 с.л. глюкоза се смесват и варят 2 минути. След това се бъркат в метален съд до побеляване и се нанасят върху браунитата (или върху торта)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s