Торта Мока

Семпла торта с вкус на кафе🙂 Идеална за събота следобед.

Необходими продукти:

За блатовете:

75 гр. масло

40 гр. черен шоколад

60 гр. захар

2 яйца

120 гр. брашно

2 ч.л. бакпулвер

ванилия

100 гр. сметана

За кремовете:

350 мл. прясно мляко

150 гр. подсладена течна сметана

40 гр. царевично нишесте

100 гр. захар

1 яйце

3 жълтъка

ванилия

2 ч.л. нес кафе

За да приготвите блата разтопете шоколада в загрятата сметана, прибавете маслото, захарта и разбитите яйца. С внимателно бъркане добавете брашното с бакпулвера и ванилията. Печете при 175С до готовност (до суха клечка). След изстиване разрежете на три. Сиропирайте  блатовете със захарен сироп.

За крема загрейте сметаната и млякото. В отделен съд смесете яйцето, захарта, жълтъците, нишестето и ванилията. Към яйчената смес изсипете около 1/3 от млечната, разбъркайте добре и върнете към останалата млечна смес. Варете на слаб огън до сгъстяване. Необходимо е да се бърка непрекъснато, за да не се образуват бучки. Когато кремът е готов, разделете го на две и към едната половина прибавете нес кафето. Така имате два крема – млечен и крем – кафе.

Сглобете тортата като редите блат, крем-кафе,блат, млечен крем. Покрийте с млечен крем и украсете по желание.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s