Гръцка мусака

Необходими продукти:

Патладжани

Тиквички

Картофи

Кайма

Лук

Чесън

Домати

Прясно мляко

Брашно

Яйце

Розмарин

Магданоз

Копър

Канела

Индийско орехче

Сол

Количеството на продуктите зависи от съда, в който ще приготвяте мусаката, затова не са посочени. Импровизирайте🙂

Мусаката е много вкусна, въпреки че приготвянето изисква време, защото всички продукти се обработват преди печенето.

Нарежете патладжаните и тиквичките на ленти или на шайби и запържете. Отделно запържете каймата с лука и чесъна и прибавете щипка канела.

Нарежете картофите на шайби и започнете да редите мусаката – картофи, розмарин, патладжани, магданоз, тиквички, копър, кайма и повторете. Върху последния ред картофи наредете домати. Не забравяйте да посолите всеки ред от мусаката.

Печете на 180С около 1.5 часа. След това залейте със сос бешамел, приготвен от млякото, яйцето и брашното и подправен с индийско орехче. Печете още 20 минути.

Добър апетит!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s