Тулумбички

Необходими продукти:

За тестото:

250 мл. вода

125 гр. брашно

60гр. масло

3 яйца

За сиропа:

300 гр. захар

300 гр. вода

2 ванилии

Кипнете водата и сложете в нея маслото. След като маслото се разтопи, прибавете цялото количество брашно и бъркайте на умерен огън (задължително с дървена лъжица, защото с метален инструмент тестото потъмнява). Тестото трябва да започне за се отделя от стените на съда и да стане гладко. Внимавайте да не загори. След като започне да се отделя от стените, махнете съда от котлона и оставете да се охлади. Когато тестото поизстине (но да не е напълно студено, а топло към горещо), започнете да прибавяте яйцата едно по едно. Всяко следващо яйце се прибавя, когато предното яйце е напълно поето от тестото. Ако ги прибавяте по-бързо е възможно сместа да стане много рядка.

От полученото тесто се правят подходящи за тулумбички форми и се пържат в маслена баня. Най – лесно е да шприцовате тулумбичките направо в мазнината. След като са изпържени тулумбичките се заливат със сироп, който се приготвя от захарта, водата и ванилията (всичко се слага да ври около 5 минути). Добре е да оставите тулумбичките да покиснат в сиропа поне 2 часа.

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s