Вкусни кифлички с кашкавал

Онзи ден една мила моя съседка почерпи с фантастични кифлички. И семейството ми просто се влюби в тях. Нямаше как да не поискам рецептата🙂. Направих ги, получиха се две тави и…изчезнаха за нула време. Стават невероятно меки и пухкави кифлички🙂

Необходими продукти:

2 яйца

2 чаени чаши прясно мляко

1 чаена чаша олио

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица захар

щипка сода

1 кубче мая

1 бакпулвер

брашно за получаването на меко тесто (със сигурност над 1 кг.)

кашкавал, сирене или друго за пълнеж по ваш вкус

Млякото се затопля, в него се размива маята, прибавят се 2-3 супени лъжици брашно, захарта и содата и се оставя да шупне.  Брашното се пресява, прибавя се 1 яйце и 1 белтък (жълтъкът остава за намазване на кифличките), олиото, солта и бакпулвера. Към всичко това се прибавя втасалата мая с млякото. Замесва се меко тесто и без да втасва се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Реже се на триъгълници, слага се плънка, навиват се кифлички и се мажат с жълтък, разбит с олио. По желание може да се поръсят със сусам или ким. Кашкавалът за плънката не е нужно да е настърган, нарязан на кубчета е достатъчно. Пекат се на 190С до леко зачервяване.

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s