Свинско руло със сирена

Чудесен вариант, ако са ви останали парченца от разни сиренца, които се чудите как да оползотворите🙂. А също и чудесна възможност за импровизации.

Необходими продукти:

700 – 800 гр. свинско месо

50 гр. саламурено сирене

2 парчета топено сирене (от триъгълните)

2 филийки сирене чедър

2 – 3 супени лъжици сирене рикота

2 – 3 супени лъжици сирене Маскарпоне

2 моркова

2 домата

2 глави лук

1/2 глава целина

100 – 200 гр. ориз

подпровки по ваш вкус

Изберете парче месо, което може да бъде навито на руло или разрежете наличното месо по начин, който ще ви свърши работа. Смесете всички сирена и подправките и разпределете върху предварително осоленото месо. Навийте на руло и завържете с домакински конец (става и с обикновен). Запържете рулото от всички страни, прибавете едро нарязаните зеленчуци (без доматите) и оставете да се задушава около час и половина (времето за готвене зависи от дебелината на месото). Към края на готвенето (около 15 минути) прибавете доматите. Сервирайте нарязано на филии и със сварения ориз.

Добър апетит!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s