Брауни с шоколад и лешници (без брашно)

Прекрасен десерт като комбинация със следобедното кафе, вечерното филмогледане или просто като похапване по всяко време на деня и нощта :). Приготвя се бързо и лесно и е невероятно вкусно – с богат шоколадов вкус, хрупкани лешници и е леко подобно на нуга. Идеален за шокохолици!

Рецептата е на Жак Пепен (много харесвам нещата, които прави) от предаването „Всеки ден ала Жак Пепен“ на телевизия Фиеста.

Необходими продукти:

100 гр. горчиво-сладък шоколад

100 гр. масло

100 гр. кафява захар

100 гр. бяла захар

ванилия

2 яйца

50 гр. печени лешници

 

Разтопете шоколада и маслото в микровълнова фурна (за около минута, като внимавате да не загори) или на водна баня. Добавете захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте и прибавете едро счуканите лешници. Печете на 180С за 15-20 минути в тавичка застлана с хартия за печене. Слоят от сместа не трябва да е твърде дебел, защото няма да се изпече добре (аз пробвах и не ми се получи). Най-добре се получава при дебелина на „тестото“ около 1 см. Когато извадим сладкишът, той е все още мек – после се втърдява и става хрупкав. Преди сервиране гарнирайте с бита сметана и консумирайте с удоволствие!

Добър апетит!

 

 

 

Вашият коментар