Курабийки с шоколад

Чудесни за похапване през уикендите или за десерт след хранене🙂. Весели, шарени – радост за окото…и езика.

Необходими продукти:

70 гр. меко масло

40 гр. пудра захар

1 яйце

150 гр. брашно

ванилия

щипка сол

шоколад

ядки за поръсване

Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете яйцето, ванилията и солта. Пресейте брашното и го прибавете към сместа до получаването на маслено тесто. Приберете в хладилник за 30 минути. От тестото направете малки кръгчета. В средата на всяко кръгче поставете парче шоколад, оформете като топка и леко натиснете, за да се получи питка. Наредете курабийките в тава, застлана с хартия за печене и печете във фурна на 180С до зачервяване.

Ако ви е останал шоколад може да го разтопите и да залеете готовите курабийки. Поръсете с ядки или украсете по ваше желание.

 

 

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s