Баница от стар хляб

Няма начин да не ви се е случвало да се окажете с повечко хляб, който не е съвсем стар, но пък и не е пресен. И не ви се иска да го хвърлите, но не ви се пържат филии🙂. Оказа се, че има много лесен и бърз начин да превърнем старият хляб в нещо вкусно – баница. Вкусът на хлебната баница е съвсем като на млечна баница със сирене. И ако евентуалните потребители не знаят, че ядат хляб, хич няма и да разберат (пример – дъщеря ми :)).

Необходими продукти:

Хляб

Сирене

Яйца

Кисело мляко

Прясно мляко

Сода за хляб

Масло

Брашно

Сол

Количествата на продуктите зависят от вкуса ви и от наличността в хладилника🙂, затова не съм ги дала тук. Използвайте, каквото и колкото имате.

Отрежете кората на хляба и го нарежете на филии. Всяка филия натопете в прясно мляко и наредете в намазана с олио тава. Тук-там ще се получат дупки без хляб – сложете парченца. Залейте този блат със смес от яйца, кисело мляко със сода, 4-5 лъжици брашно и сол на вкус. Колкото по-дебела е заливката, толкова по-вкусна ще е баницата🙂. Поръсете с парченца масло и печете във фурната на 200С до зачервяване на заливката. Ще имате прекрасна баница!

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s