Тортильони със сос микс

Тортильоните са част от видовете паста, но поради формата си поемат соса по-добре и той не се разтича. Затова реших да разнообразя менюто с тях, вместо да използвам стандартни спагети🙂. Сосът, който приготвих не е по класическа рецепта, а е микс от налични продукти🙂

Необходими продукти:

1 пакет тортильони

1 чушка

3 – 4 броя гъби

4 – 5 броя пресни домати (или консервирани домати)

1 глава лук

2 скилидки чесън

кайма или колбас (колкото имате и колкото ви е вкусно)

риган

сол

босилек

пармезан за поръсване

зехтин

Пригответе соса. Запължете ситно нарязаният лук и чесън в зехтин. Прибавете чушката, гъбите и колбасът (каймата). Посолете. Оставете да се задушат продуктите десетина минути. Добавете ситно нарязаните домати, риган и босилек на вкус. Варете соса около 20 минути или докато стане достатъчно гъст.

Сварете тортиньолите като спазите времето посочено на опаковката. Не ги варете повече, тъй като после ще поврят заедно със соса. Ако ги преварите ще загубат т.нар. al dente вкус ( да имат оптимална твърдост без да загубят формата и хранителните си стойности).

Когато пастата е сварена, отцедете водата, прибавете соса и оставете да поврят заедно около 4 – 5 минути, за да поемат тортиньолите соса.

Сервирайте горещи и поръсени с пармезан (или друго сирене, което харесвате)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s