Соленки с кашкавал

Изключително приятни за постоянна и неограничена употреба🙂 Подходящи са за закуска, за мезе за биричка, с айранче и въобще са многофункционални. На всичкото отгоре са изключително лесни за приготвяне.

Необходими продукти:

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена лъжичка сода

1/2 чаена чаша олио

1 яйце

1 чаена чаша настърган кашкавал

2 1/2 чаени чаши брашно.

Сложете содата в киселото мляко – да шупне. Смесете всички продукти в купа. Прибавете сол, ако кашкавалът ви не е достатъчно солен. Може да използвате и всякакви други подправки, които са ви по вкуса. Омесете тесто, което не трябва да е твърдо, а по-скоро лепкаво (ако е твърдо соленките ще станат по-сбити и тестяни, но пак ще са вкусни :)). Оформете топки колкото орех и ги поставете на разстояние една от друга в тава покрита с хартия за печене (може и да не ползвате хартия, но после миенето е по-лесно). Имайте предвид, че при печенето соленките се надуват. Ако не ви се цапа, можете да сложите соленките с лъжица върху хартията. Печете 30 минути на 190С. По желание преди да сложите във фурната може да намажете соленките с яйце – за блясък.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добър апетит!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s