Щрудел с ябълки

Прави се лесно, бързо и най-важното – вкусен е🙂 А и е отлична реализация за ябълките, които са ви изостанали (у нас това е постоянна тенденция :)).

Необходими продукти:

1 пакет фини готови кори за баница

5 – 6 бр. средно големи ябълки

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша орехи

канела

4 – 5 супени лъжици галета

мазнина (олио или масло) за намазване

пудра захар за поръсване

Количеството на продуктите е достатъчно за целия пакет кори, като плънката е по-скоро повече. Аз обичам да усещам плънката

Настържете ябълките на едро ренде. Изстискайте ги от водата (аз го правя с ръце). Прибавете захарта, орехите, канела на вкус и галетата. Галетата се слага, за да поеме течността от ябълките и да не стане щруделът глетав отвътре.

Разстелете корите. Взимайте по две кори (слагате ги една върху друга), намажете с мазнина, сложете плънката в края на кората по протежение на дългата страна и завийте навътре, така че плънката да остане по средата на рулото. Редете рулата от кори в намаслена тавичка във форма на охлюв или както ви харесва – формата няма значение. Печете в умерена фурна (170-180С) до зачервяване на корите. Ако искате щруделът да е с мека коричка, завийте го с кърпа, докато изстине. Ако искате да е хрупкав – оставете го открит. Поръсете с пудра захар.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s