Чушки с доматен сос

Това е едно чудесно лятно ястие (а и не само лятно), което може да бъде изпълнено в няколко варианта. На всичкото отгоре се прави лесно и винаги се получава🙂

Необходими продукти:

1 кг. чушки – зелени или червени (аз предпочитам червени, ако има)

1 кг. домати (може и консервирани)

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

сол

Изпечете чушките и ги обелете. Може да ги ползвате само опечени, а може да ги напълните със сирене и да панирате в брашно и яйце или пък само да панирате без пълнеж. В случая с тези чушки, използвах само печени, защото нямах време за панировка.

За да направите соса трябва да обелите доматите и да ги пасирате с пасатор или блендер (това важи и за консервирани домати). Запържете лука и чесъна с олио (може и зехтин), долейте малко вода, сложете сол и ги оставете за десетина минути да се задушат. За да стане по-плътен чесъна, може да прибавите малко брашно към запържените зеленчуци след като се задушат. Добавете смлените домати, овкусете със сол и оставете да ври до готовност. Пресните домати увират по-бавно от задушените, но за около 20-30 минути би трябвало да са готови. Ако харесвате вкуса на черния пипер или босилека, бихте могли да подправите соса в края на варенето.

Сервирайте чушките заедно със соса, прибавете сирене, поръсете със пресни подправки (магданоз, босилек).

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s